De leukste week van jouw vakantie!

Adventurecamp

HET LEUKSTE ADVENTURE CAMP VAN NOORD-HOLLAND

Houd je van actie en avontuur? Dan past dit adventure camp helemaal bij jou! Tijdens het adventure camp worden er vijf dagen lang de leukste en spannendste activiteiten gedaan. Ben jij slim genoeg om raadsels op te lossen, snel genoeg om water te dragen, sterk genoeg om met je eigen gebouwde katapult een land te veroveren en behendig genoeg om het sterkste vlot te bouwen? Doe dan mee aan het adventure camp!

Naast survival & duinspellen rondom camping Bakkum gaan we zoals ieder jaar ook activiteiten als bodyboarden, surfen en raften doen. Een speurtocht mag natuurlijk ook niet ontbreken! Elke dag is gevuld met spannende en leuke spellen, zodat jij je geen moment hoeft te vervelen. Zeker weten de leukste week van jouw vakantie!

Het adventure camp kan worden geboekt als dagkamp en ons basecamp is op camping Bakkum

 

Leeftijden
7 T/M 9 JAAR
10 T/M 12 JAAR

Elke dag is gevuld met veel afwisselende activiteiten in zee, op het strand en in het duin. We hebben een aantal activiteiten uitgelicht.

SURFLESSEN

De surflessen en brandingraften tijdens het zomerkamp worden gegeven door gekwalificeerde surfleraren die tevens lifeguard zijn. Je leert niet alleen hoge golven te bedwingen en trucjes te maken, maar je krijgt ook zeekennis van ons mee zodat jij voortaan zelf veilig het water op kunt gaan! Wat is bijvoorbeeld een mui? Waarom zijn er kwallen met oostenwind? Deze vragen zullen tijdens de wateractiviteiten beantwoord worden! De surfles bestaat uit een kort theorie gedeelte en een praktijkgedeelte waarbij je met je eigen board de hoge golven mag surfen.

 

BRANDINGRAFTEN

Houd je van spektakel? Dan is deze activiteit aan jou besteedt! Met een grote boot probeer je de woeste zee te overmeesteren, maar probeer wel te blijven zitten! Ook als er geen golven zijn, is deze activiteit geweldig.

 

POWERKITEN

Bij powerkiten leer je controle te houden over een grote vlieger in de wind. Het geeft een grote kick als dat lukt! Als het heel goed gaat, kun je zelfs proberen wat bochtjes te draaien. De kleinsten hangen samen met een instructeur aan de vlieger.

 

BODYBOARDEN

Met bodyboarden surf je liggend de golven af. Bodyboarden geeft een gevoel dat nergens mee te vergelijken is en zorgt voor een grote glimlach op ieder gezicht!

 

VLOTTEN BOUWEN

Als onderdeel van ‘survival’ ga je met je team een vlot bouwen om als eerste de vlag te veroveren op het eiland van Expeditie Robinson! Kun jij met balken, touwen en tonnen het beste vlot maken en aan de overkant komen zonder in het water te vallen?

Datum

Castricum

15 juli t/m 19 juli
€ 270,- BOEK NU  
22 juli t/m 26 juli
 € 260,- BOEK NU
29 juli t/m 2 augustus
   € 260,- BOEK NU
5 augustus t/m 9 augustus
   € 260,- BOEK NU
12 augustus t/m 16 augustus
   € 260,- BOEK NU
19 augustus t/m 23 augustus
   € 270,- BOEK NU


Dagkamp

Deze prijs is inclusief begeleiding, alle materiaal, lunch, btw & verzekeringen.

Leeftijden

7 T/M 11 JAAR

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

LOCATIE

Basecamp: We starten elke dag op onze basecamp. Dit is op camping Bakkum

Camping Bakkum ligt in het prachtige Noordhollands Duinreservaat en is de grootste camping van Nederland. Wij hebben daar een eigen basecamp waar we de hele week terecht kunnen. Op loopafstand (900 meter) van het strand waar we bij club Zand en Sports @ Sea de wateractiviteiten uitvoeren.


Onze locatie op het strand:
 Sports @ Sea (derde paviljoen linksaf hoofdstrand Castricum)
Mijn kinderen willen graag bij vriendjes of vriendinnetjes in dezelfde groep geplaatst worden, kan dat?

Jazeker, wij houden hier altijd rekening mee. Geef je voorkeur aan bij “opmerkingen” onderaan het aanmeldingsformulier.

Hoe groot zijn de groepen normaal gesproken?

De groepsgrootte verschilt per week en ligt gemiddeld rond de 15 kinderen per groep. Bij een grotere groep worden kinderen in kleinere groepen geplaatst, zodat een goede groepsdynamiek en veiligheid gewaarborgd blijft en we persoonlijke aandacht kunnen geven.

Is het Adveturecamp geschikt voor kinderen die alleen komen?

Ja, je zal zeker niet de enige zijn. Het kan zelfs extra leuk zijn, zodat je tijdens het strandkamp nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kunt maken! Omdat kinderen altijd in dezelfde leeftijdscategorie geplaatst worden en meerdere kinderen alleen komen, maak je snel contact. Daarnaast zorgen onze instructeurs en begeleiders ervoor dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt en elkaar snel leert kennen.

Is het adventurecamp geschikt voor kinderen met een bijzonderheid?

Ja, hoewel onze instructeurs en begeleiders niet gespecialiseerd zijn in het begeleiden van kinderen met bijzonderheden zoals ADHD, zijn zij hier wel ervaren en kundig in door jarenlange ervaring in het begeleiden van kinderen. Geef bij het aanmelden bij ‘opmerkingen’ aan om welke bijzonderheid het gaat of neem persoonlijk even contact op met ons.

Houden jullie rekening met dieetwensen en allergiën?

Ja, op het aanmeldingsformulier kun je dit aangeven en wij zullen hier rekening mee houden.

Wat is het grootste verschil tussen een surfkamp en adventurecamp ?

Bij het surfkamp wordt, mits de omstandigheden het toelaten, elke dag gesurft. De focus ligt dus echt bij het golfsurfen en kinderen volgen een lesprogramma zodat zij elke dag weer iets bijleren. Bij het strandkamp is surfen een los onderdeel van het kamp en weegt net zo zwaar als andere activiteiten zoals zorbing, raften of strandspellen. Daarnaast is het adventurecamp  het meeste geschikt voor iets oudere kinderen en het adventurecamp past het beste bij wat jongere kinderen.

Wat doen jullie bij slecht weer?

Het adventurecamp  gaat altijd door. Bij slecht weer hebben we een alternatief programma klaar staan in een binnenruimte.

Heb je meer vragen?

Neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bereiken op 072 509 2773 of door een mailtje te sturen naar info@beachproof.nl

 

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Elke dag is weer anders op het adventurecamp en gevuld met toffe activiteiten. Wil je weten hoe zo’n typische dag op het adventurecamp  eruit ziet? Hieronder hebben we een voorbeelddag beschreven!

Dagkamp

10:00 – 10:30 Beginspel & gezamenlijk opbouwen strandkamp
10:30 – 11:30 Survival: Vlotten bouwen & mega katapult bouwen
11:30 – 12:00 Tijd om te chillen!
12:00 – 13:30 Surfles
13:30 – 15:00 King of the Raft: Brandingraften
15:00 – 15:30 Korren & zeekennis
15:30 – 16:00 Eindspel en afbouwen strandkamp

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Dagkamp

Iedere dag krijgen de kinderen een gezonde en voedzame lunch op het strandpaviljoen. Dit is tevens het moment om even uit te rusten van alle activiteiten. Tijdens de lunch wordt er gezorgd voor voldoende drinken. Buiten de lunch om plannen we genoeg rustmomenten in zodat kinderen goed drinken, zich in kunnen smeren en een tussendoortje kunnen nemen.

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Reddingsbrigade Nederland

Onze coaches zijn opgeleid door Reddingsbrigade Nederland en zijn volwaardig lifeguard. In samenwerking met lokale reddingsbrigades zorgen wij voor een veilige leer –en speelomgeving. Daarnaast onderwijzen onze instructeurs kinderen in het herkennen van stromingen en andere gevaarlijke situaties die zich kunnen voordoen op zee. “Zeekennis” is een belangrijk onderdeel geworden van het surfkamp.

ASI / ISA

Onze surfinstructeurs zijn ISA of ASI gekwalificeerd. Dit zijn twee internationaal erkende opleidingen en worden overal ter wereld toegepast.

Surfbenelux

Quiksilver surfschool is aangesloten bij de Surfbenelux en werkt volgens een leerlingvolgsysteem om elk individu zo persoonlijk mogelijk te kunnen begeleiden. Quiksilver surfschool is vorig jaar gestart met het begeleiden van het talententeam waarbij vier lokale talenten extra worden ondersteund en gecoacht door onze topcoaches.

VeBon & Tüv

Wij zijn als surfschool aangesloten bij de VeBon (Vereniging van Buitensport Ondernemingen Nederland). Dit is de belangrijkste brancheorganisatie voor buitensport ondernemers. VeBon waarborgt de kwaliteit van haar leden door middel van kwaliteitseisen te toetsen van instructeurs, materialen (Tüv) en bedrijfsprocessen.

Reisleiding

Wij stellen zeer hoge eisen aan onze instructeurs en reisleiding. Onze belangrijkste waarde is de veiligheid garanderen van de kinderen die bij ons aan een surfkamp deelnemen. Buiten de certificeringen om, leiden wij instructeurs en assistentes ook intern op. Daarnaast zijn onze instructeurs zeer enthousiast en hebben meerdere jaren ervaren in het begeleiden van kinderen.

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!