Leer in 1 week kitesurfen!

Kitesurfcamp

Wil je deze zomer iets nieuws proberen en houd je van extreme sports? Leer dan deze zomer kitesurfen tijdens het kitesurfkamp in Schoorl! Kitesurfen is één van de snelst groeiende watersporten van dit moment en niet voor niets, want zeg nu zelf, wat is er nu vetter dan met hoge snelheiden over het water te surfen en metershoge sprongen te maken? Nederland is de perfecte locatie met de aanwezigheid van veel wind en een veilige bodem. Leer nu deze unieke watersport onder begeleiding van onze ervaren en enthousiaste instructeurs! Grote adrenalinekick gegarandeerd.

Binnen een week tijd wordt je opgeleid tot zelfstandig kitesurfer, zodat je na het kitesurfkamp overal ter wereld zelf het water op kunt gaan. De lessen zijn ingedeeld volgens het IKO lesplan, zodat je elke dag gestructureerd dingen bijleert. Naast de lessenreeks die gegeven wordt, vindt er ook een demonstratie plaats van een bekende kitesurfster. Natuurlijk mag je ook een handtekening vragen! Na vijf dagen ontvang je het internationaal erkende IKO certificaat, waar je overal ter wereld spullen mee kunt huren en eventueel vervolglessen in kunt plannen. Tijdens het kitesurfkamp worden veel foto’s gemaakt van alle actie die je aan het einde van de week kosteloos kunt meenemen.

Het kitesurfkamp vindt plaats in  Camperduin en wordt tijdens verschillende weken van de zomervakantie georganiseerd. In de eerste vier weken van de zomervakantie is het kitesurfkamp uitsluitend te boeken met overnachting, tijdens de laatste twee weken van de zomervakantie is het een ‘dagkamp’ en slaap je dus gewoon in je eigen bed. Het kitesurfkamp is voor jongeren in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar. Ervaring is niet nodig!

Waarom een kitesurfkamp bij Quiksilver Surfschool?
  • Kitesurfen op het mooiste strand van Noord-Holland!
  • Vernieuwende en enerverende activiteiten buiten de kitesurflessen om
  • Nieuwste materialen
  • Les door IKO-gecertificeerde coaches

 

 

Het kitesurfkamp bestaat altijd uit twee dagdelen, waarvan er één gevuld is met kitesurflessen en één dagdeel zal bestaan uit een andere activeit zoals golfsurfen, longboarden of blokarten.

Kitesurfles

De kiteles vindt plaats aan de hand van een leerboek wat we doorlopen zodat je uiteindelijk zelfstandig kunt kitesurfen. De eerste les staat in het teken van het controleren van een ‘trainerkite’ en de nodige theorie over veiligheid en materiaal. De tweede les beestaat uit het onder de knie krijgen van het ‘bodydraggen’; de kite in het water leren besturen door een kant op te hangen. Op de derde dag leer je een waterstart te maken met het kiteboard. De laatste twee lessen zijn gevuld met het leren stukken te varen en bochten te maken. Per dag lig je zo’n drie uur in het water. Het kitesurfkamp is dus alleen voor echte waterratten geschikt!

Overige activiteiten

Het tweede dagdeel zal altijd gevuld zijn met een andere activiteit, zodat je je nooit hoeft te vervelen! We hebben hieronder een aatnal activiteiten uitgelicht.

Golfsurfen

Golfsurfen is de meest oorspronkelijke ‘boardsport’ die er is en is ook één van de meest verslavende. Leer tijdens de surfles een golf helemaal uit te rijden tot het strand. Zeker weten dat je nog een keer wilt!

The Winch

Winchen is een grote favoriet bij onze eigen instructeurs. Bij het winchen trekt een lier je over de lagune van Camperduin terwijl je op een wakeboard of surfboard je evenwicht probeert te houden. Het is te vergelijken met wakeboarden en is een goede training voor het kitesurfen!

Longboarden

Deze vorm van skateboarden heeft in de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen! Met een groter skateboard met zachte wielen leer je afstanden af te leggen, te carven en misschien zelfs een mooie slide te maken!

Brandingraften

Trotseer de woeste golven tijdens het raften! Een spectaculaire activiteit waarbij je probeert te blijven zitten op de raft en je door de branding heen te slaan. Wie is de King of the Raft en blijft zo lang mogelijk aan boord? 100% fun!

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

De eerste vier weken van de zomervakantie is het kitesurfkamp een overnachtingskamp, je blijft slapen in een onze ‘beachfarm’, een speciaal ingerichte groepsaccommodatie op een geweldige plek middenin de polder. Deze unieke accommodatie ligt op korte afstand van het kitesurfkamp en beschikt over gezellige binnen –en buitenruimtes waar je ultiem kunt chillen na een lange dag op het water. De gezamenlijke binnenruimte is tevens de plek waar elke avond een leuk programma plaatsvind, zoals de legendarische ‘weerwolfavond’ of de bonte avond… Dit kun je niet missen!

Faciliteiten

De beachfarm beschikt over een grote gezamenlijke binnen –en buitenruimte waar gechillt en gegeten kan worden. Hier vindt ook het avondprogramma plaats. Het slaapgedeelte bestaat uit slaapzalen met voldoende sanitair. Wij zorgen voor een goede kamerverdeling op basis van leeftijden, geslacht en natuurlijk vriendschappen!

Begin –en eindtijden

Het kitesurfkamp vindt plaats van maandag t/m vrijdag in Camperduin. De aanvang op maandag is om 10:00 bij ons strandhuis in Camperduin waar we gelijk beginnen met een activiteit. De bagage wordt in de tussentijd door het organisatieteam naar de Beachfarm gebracht.

Fiets

De accommodatie ligt op fietsafstand vanaf het kitesurfkamp. Deelnemers aan het kitekamp dienen zelf een fiets mee te nemen Is het echter niet mogelijk om een fiets mee te nemen vanuit huis, dan is het mogelijk een fiets te huren voor €35,-. Wil je een fiets huren? Geef dit aan op het boekingsformulier onder ‘Opmerkingen’.

FOTO’S

ZIE HIER FOTO’S DE WAKER IN PETTEN

 

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Kitesurfcamp Camperduin (Schoorl)

Datum

Dagkamp

Met overnachting

12 t/m 16 juli
RESERVEER DIRECT
RESERVEER DIRECT
19 juli t/m 23 juli
RESERVEER DIRECT
RESERVEER DIRECT
26 t/m 30 juli
RESERVEER DIRECT
RESERVEER DIRECT
2 t/m 6 augustus
RESERVEER DIRECT
RESERVEER DIRECT
9 t/m 13 augustus
RESERVEER DIRECT
RESERVEER DIRECT
16 augustus t/m 20 augustus
RESERVEER DIRECT
RESERVEER DIRECT

De prijs voor het dagkamp bedraagt €380,-

De prijs voor het kitesurfcamp inclusief overnachting bedraagt € 605,-
Optioneel bij te boeken zijn fietshuur (€35,- extra)  Geef dit aan bij opmerkingen.

Het kitesurfcamp is geschikt als je ouder bent dan 14 jaar

 

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Wat doen jullie als er geen wind staat?

We hebben een zeer uitgebreid alternatief programma, zodat je nooit hoeft te vervelen. Bij afwezigheid van wind gaan we bijvoorbeeld golfsurfen,

Hoe groot zijn de groepen?

De groepsgrootte verschilt per week en ligt gemiddeld rond de 15 deelnemers per groep. Bij een grotere groep worden deelnemers in kleinere groepen geplaatst, zodat een goede groepsdynamiek en veiligheid gewaarborgd blijft en we persoonlijke aandacht kunnen geven.

Ik wil graag alleen komen, kan dit?

Ja, je zal zeker niet de enige zijn. Het kan zelfs extra leuk zijn, zodat je tijdens het strandkamp nieuwe vrienden en vriendinnen kunt maken! Omdat kinderen altijd in dezelfde leeftijdscategorie geplaatst worden en meerdere kinderen alleen komen, maak je snel contact. Daarnaast zorgen onze instructeurs en begeleiders ervoor dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt en elkaar snel leert kennen.

Is ervaring noodzakelijk?

Nee. De meeste deelnemers hebben nog nooit gekited.

Houden jullie rekening met dieetwensen en allergiën?

Ja, op het aanmeldingsformulier kun je dit aangeven en wij zullen hier rekening mee houden.

Wat doen jullie bij slecht weer?

Het kitecamp gaat altijd door. Bij slecht weer hebben we een alternatief programma klaar staan in een binnenruimte.

Heb je meer vragen?

Neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bereiken op 072 509 2773 of door een mailtje te sturen naar info@beachproof.nl

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Ben je benieuwd hoe een typische dag op het kitesurfkamp eruit ziet? Hieronder hebben we een voorbeelddag beschreven. In werkelijkheid hangen de keuze voor activiteiten af van de wind & weersvoorspellingen.

Dagkamp

10:00 – 10:15 Aanvang en opbouw kitesurfkamp
10:15 – 11:00 Powerkiteles
11:00 – 12:30 Kitesurfles
12:30 – 13:00 Lunch
13:00 – 14:30 Winchen op de lagoon!
14:30 – 15:00 Eigen tijd
15:00 – 15:30 Introductieles golfsurfen
15:30 – 16:00 Afbouw kamp

 

Kitesurfkamp inclusief overnachting

08:30 – 09:30 Ontbijten
09:30 – 09:45 Gezamenlijk fietsen naar het kitesurfkamp
10:00 – 16:00 Programma zoals hierboven staat beschreven
16:00 – 16:15 Gezamenlijk fietsen naar de Beachfarm
16:30 – 18:00 Vrije tijd
18:00 – 19:00 Avondeten
19:30 – 21:00 Bonte avond!

 

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Kitesurfkamp inclusief overnachting

Iedere dag weer staan er gezonde en lekkere maaltijden klaar, zodat je er elke dag weer volop tegenaan kunt. Het ontbijt bestaat uit diverse broodjes, divers beleg, jus d’orange, muesli, melk, fruit en thee. De lunch vindt plaats bij het strandpaviljoen. s’ Avonds wordt er gezorgd voor een voedzame en heerlijke maaltijd door ons team in de keuken. Naast deze drie grote maaltijden zorgen we gedurende de dag voor voldoende tussendoortjes en drinken.

Dagkamp

Tijdens het dagkamp wordt er elke dag gezorgd voor een uitgebreide lunch op het strandpaviljoen zodat je je weer vol energie kunt beginnen aan het middagprogramma! Tijdens de lunch wordt er gezorgd voor genoeg drinken.

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

IKO

IKO is hét keurmerk voor kitesurfscholen wereldwijd en toonaangevend in het streven naar de hoogste standaarden van coaching, veiligheid en materiaal. Onze instructeurs hebben een IKO opleiding genoten en zijn bevoegd om les te geven.

Reddingsbrigade Nederland

Alle instructeurs zijn opgeleid tot lifeguard en hebben kennis en ervaring in het verlenen van EHBO. Onze instructeurs herkennen gevaarlijke situaties op zee en weten hier goed mee om te gaan. Daarnaast is educatie (zeekennis) onderdeel van onze zomerkampen, zodat leerlingen na een cursus bij Quiksilver Surfschool beter zijn opgeleid om zelfstandig te kunnen (kite)surfen.

VeBon

VeBon is de belangrijkste belangenorganisatie voor buitensportondernemingen in Nederland. Zij keuren de veiligheid, de kwaliteit van lesgeven, materiaal en toetsen bedrijfsprocessen en service. Via het Tüv keurmerk wordt

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!