Pas op: Surfen is verslavend!

Surfkamp

Doe deze zomer mee aan het leukste zomerkamp van Noord-Holland! De ingrediënten voor dit surfkamp zijn adrenaline, avontuur, actie en héél veel lol! Vijf dagen lang doe je tijdens het surfkamp de leukste activiteiten in en rondom het water met je vriendjes of vriendinnetjes. Het surfkamp is van maandag t/m vrijdag en bestaat alle dagen uit twee dagdelen; een dagdeel waarin wordt gesurft en een dagdeel gevuld met andere spetterende activititeiten. Na een week surfkamp kun je golfsurfen, heb je nieuwe vriendjes en vriendinnetjes gemaakt en kun je terugkijken op een fantastische vakantie!

De surflessen worden verzorgd door onze ervaren en enthousiaste surfinstructeurs die les geven aan de hand van het Quiksilver leerboek & het Surfbenelux leerlingsysteem; lesmethodes die zijn samengesteld door de beste surfers & coaches van Nederland! Naast de praktijklessen in het water krijg je ook de nodige theorie mee zodat je na een week surfkamp alles weten of surfen!

Naast de surflessen en alle andere activiteiten hebben we nog een aantal verassingen voor je in petto! Een expression session met hele mooie prijzen, een meet & greet met een profsurfer, een surfcertificaat en …? Gedurende de week leggen we jouw surfactie vast zodat je dit kunt delen op social media!

Het zomerkamp vindt tijdens elke week van de zomervakantie (maandag t/m vrijdag) plaats in Camperduin (Schoorl), Egmond en Castricum. Dit zomerkamp kan met of zonder overnachting geboekt worden.

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

 

Golfsurfen

Elke dag zijn er surflessen voor elk niveau en volgens een traject zodat je elke dag weer iets nieuws leert. De surflessen worden altijd gegeven in kleine groepen, zodat iedereen persoonlijke aandacht en tips kan verwachten in het water en de veiligheid gewaarborgt blijft. Naast de praktijk in het water leren kinderen alles over de zee; Hoe herken je stromingen/muien? En welke richting gaat de stroming op bij vloed? Zeekennis is een belangrijk onderdeel van het surfkamp! Kortom, na een week surfkamp bij Beachproof ben je opgeleid tot zelfstandig golfsurfer! Aan het einde van de week volgt een ‘Expression Session’, een funwedstirjd met geweldige prijzen en alleen maar winnaars…! Hier kun je laten zien wat je hebt geleerd na een week surfkamp! Of val je misschien in de prijzen door een grappige outfit!

We waarschuwen wel; golfsurfen is zéér verslavend!

Overige activiteiten

Na een dagdeel surfen is het tijd voor andere activiteiten! En niet de minste activiteiten… Wat dacht je van brandingraften, longboarden of powerkiten!? Er staat heel wat spektakel op het programma van het surfkamp!

Powerkiten

Powerkiten is de basis van het kitesurfen. Tijdens deze activiteit ervaar je de grote krachten van de natuur en probeer je een grote vlieger te controleren én sturen. Als dit lukt, geeft dit een grote kick! Powerkiten is geschikt voor elke leeftijd en niveau.

Brandingraften

Dit is een favoriet onder veel kinderen! In een grote opblaasboot trotseer je de hoge golven van de Noordzee en probeer je niet om te vallen…! Met je team probeer je tegen de branding in te peddelen en de golven te overmeesteren. Eén groot spektakel!

Longboarden

Longboard skateboarden is razend populair geworden in de afgelopen jaren. En terecht, want deze activiteit is ontzettend gaaf. Met een groot skateboard met zachte wieltjes leer je te carven op het asfalt en misschien een mooie ‘slide’ te maken. Uiteraard zorgen we voor genoeg bescherming tijdens deze activiteit.

Dit waren een aantal activiteiten uit het surfkamp, in werkelijk zijn er nog veel meer toffe spellen en sporten die we doen! Geef je dus snel op voor dit actieve zomerkamp!

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Datum

Camperduin

Camperduin + slapen

Castricum

12 juli t/m 16 juli
270,- BOEK NU BOEK NU € 270,- BOEK NU
19 juli t/m 23 juli
€ 260,- BOEK NU € 260,- BOEK NU € 260,- BOEK NU
26 juli t/m 30 juli
€ 260,- BOEK NU  € 480,- BOEK NU  € 260,- BOEK NU
2 t/m 6 augustus
€ 260,- BOEK NU  € 480,- BOEK NU  € 260,- BOEK NU
9 augustus t/m 13 augustus
€ 260,- BOEK NU  € 480,- BOEK NU € 260,- BOEK NU
16 augustus t/m 20 augustus
€ 270,- BOEK NU  BOEK NU € 260,- BOEK NU


Dagkamp

Deze prijs is inclusief begeleiding, alle materiaal, lunch, btw & verzekeringen.

Leeftijden

7 T/M 11 JAAR
12 T/M 15 JAAR

Surfkamp inclusief overnachting

De extra kosten zijn € 220,-. Deze prijs is inclusief overnachting op basis van 4 nachten in de beachfarm, 4 x ontbijt & diner, 5 x lunch, begeleiding, alle materiaal, verzekeringen & BTW. Alleen boekbaar voor 12+ *Optioneel bij te boeken voor het surfkamp inclusief overnachting is fietsverhuur (€35,-)

Leeftijden
12 T/M 15 JAAR

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Voor de oudere leeftijdscategorie (12 t/m 16 jaar) bieden we vanaf dit jaar het surfkamp ook inclusief overnachting aan. Deze optie is beschikbaar in Camperduin en vindt plaats in onze speciaal ingerichte ‘beachfarm’; een groepsaccommodatie met een Hawaï-achtige uitstraling op een prachtige locatie in Noord-Holland! De beachfarm ligt op fietsafstand van het surfkamp en beschikt over gezellige binnen –en buitenruimtes. Daarnaast zorgt het enthousiaste team van Beachproof met een legendarisch avondprogramma voor een geweldige vakantie!

Faciliteiten

De Beachfarm beschikt over sfeervolle binnen –en buitenruimtes waar gegeten, gechilld en gespeeld kan worden buiten de tijden van het surfkamp. De accommodatie beschikt tevens over een grote keuken, voldoende sanitair en meerdere slaapvertrekken zodat kinderen rustig kunnen slapen met hun leeftijdsgenootjes.

Avondprogramma

In de gemeenschappelijke zaal binnen vinden elke avond leuke activiteiten plaats zoals een movienight of spelletjesavond. Het team van Beachproof heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van kinderen en zijn erg toegewijd om er elke week weer een fantastische week van te maken voor de kinderen. Op de laatste avond kan een bonte avond natuurlijk niet ontbreken…

Begin –en eindtijden

Het surfkamp begint op maandag om 10:00 in Camperduin. De kinderen kunnen meteen starten met de activiteiten, wij zorgen dat de bagage in de accommodatie terecht komt. Op vrijdag om 16:00 kunnen kinderen ook hier weer opgehaald worden.

Lukt het ouder(s)/verzorger(s) niet om kinderen op maandagochtend te brengen, dan is er de mogelijkheid om kinderen zondagavond al te brengen. De kosten voor deze extra overnachting zijn €30,- per kind. Deze optie kan aangegeven worden op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’.

Fiets

Voor het surfkamp dienen kinderen hun eigen fiets mee te nemen. Is dit echter niet mogelijk, dan kan er een fiets gehuurd worden voor €35,- . Als dit van toepassing is, kan dit aangegeven worden op het boekingsformulier onder ‘opmerkingen’.

Aantallen locatie

Voor dit zomerkamp geldt een minimum aantal deelnemers van 8 en maximaal 40 deelnemers.

Foto’s
Zie hier foto’s De Waker in Petten

 

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Veelgestelde vragen

Mijn kinderen willen graag bij vriendjes of vriendinnetjes in dezelfde groep geplaatst worden, kan dat?
Jazeker, wij houden hier altijd rekening mee. Geef je voorkeur aan bij “opmerkingen” onderaan het aanmeldingsformulier.

Hoe groot zijn de groepen normaal gesproken?
De groepsgrootte verschilt per week en ligt gemiddeld rond de 15 kinderen per groep. Bij een grotere groep worden kinderen in kleinere groepen geplaatst, zodat een goede groepsdynamiek en veiligheid gewaarborgd blijft en we persoonlijke aandacht kunnen geven.

Is het surfkamp geschikt voor kinderen die alleen komen?
Ja, je zal zeker niet de enige zijn. Het kan zelfs extra leuk zijn, zodat je tijdens het surfkamp nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kunt maken! Omdat kinderen altijd in dezelfde leeftijdscategorie geplaatst worden en meerdere kinderen alleen komen, maak je snel contact. Daarnaast zorgen onze instructeurs en begeleiders ervoor dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt en elkaar snel leert kennen.

Is het surfkamp geschikt voor kinderen met een bijzonderheid?
Ja, hoewel onze instructeurs en begeleiders niet gespecialiseerd zijn in het begeleiden van kinderen met bijzonderheden zoals ADHD, zijn zij hier wel ervaren en kundig in door jarenlange ervaring in het begeleiden van kinderen. Geef bij het aanmelden bij ‘opmerkingen’ aan om welke bijzonderheid het gaat of neem persoonlijk even contact op met ons.

Houden jullie rekening met dieetwensen en allergiën?
Ja, op het aanmeldingsformulier kun je dit aangeven en wij zullen hier rekening mee houden.

Ik heb helemaal geen ervaring met surfen, is dit surfkamp geschikt voor mij?
Absoluut, de meeste kinderen die mee doen aan het surfkamp, hebben nog geen of weinig ervaring met surfen. Voor elk niveau is er een lesprogramma vastgesteld zodat iedereen op zijn of haar niveau les krijgt.

Wat is het grootste verschil tussen een surfkamp en strandkamp?
Bij het surfkamp wordt, mits de omstandigheden het toelaten, elke dag gesurft. De focus ligt dus echt bij het golfsurfen en kinderen volgen een lesprogramma zodat zij elke dag weer iets bijleren. De week wordt afgesloten met een ‘expression session’, een funwedstrijd waarbij de kinderen hun kunsten kunnen laten zien en iedereen een winnaar is. Bij het strandkamp is surfen een los onderdeel van het kamp en weegt net zo zwaar als andere activiteiten zoals zorbing, raften of strandspellen. Daarnaast is het surfkamp het meeste geschikt voor iets oudere kinderen en het strandkamp past het beste bij wat jongere kinderen.

Wat doen jullie bij slecht weer en/of geen golven?
Het surfkamp gaat altijd door. Bij slecht weer hebben we een alternatief programma klaar staan in een binnenruimte. Bij gebrek aan golven hebben we talloze alternatieven zoals rafting, boogschieten, zorben of katapult schieten. Kortom, ongeacht de omstandigheden zorgen wij voor de leukste week van je vakantie!

Heb je meer vragen?

Neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bereiken op 072 509 2773 of door een mailtje te sturen naar info@beachproof.nl

 

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Een willekeurige dag op het surfkamp

Elke dag is weer anders op het surfkamp! Wil je weten hoe een willekeurige dag eruit ziet? Zie hieronder een voorbeelddag!

Surfkamp zonder overnachting

10:00 – 10:30 Kamp opbouwen en gezamenlijk spel
10:30 – 12:00 Surfles
12:00 – 12:30 Powerkiten
12:30 – 13:00 Gezonde lunch
13:00 – 14:30 Surfen
14:30 – 15:00 Tijd om te chillen op het basiskamp
15:00 – 15:30 Longboarden
15:30 – 16:00 Kamp afbouwen en eindspel

Met overnachting

08:30 – 09:30 Opstaan, ontbijten en klaarmaken voor de dag
09:30 – 09:45 Gezamenlijk fietsen naar het surfkamp
10:00 – 16:00 Programma zoals hierboven beschreven staat
16:00 – 16:15 Gezamenlijk terug fietsen
16:15 – 18:00 Eigen tijd, zelf in te delen
18:00 – 19:00 Diner
19:30 – 21:00 Kampvuur & ‘weerwolvenspel’

 

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Dagkamp

Tijdens het dagkamp staat er iedere dag een uitgebreide lunch en drinken te wachten op de kinderen zodat ze vol energie weer aan het tweede deel van de dag kunnen beginnen. De lunch is gevarieerd en gezond en vindt plaats op het strandpaviljoen.

Surfkamp inclusief overnachting

Elke dag wordt er gezorgd voor drie gezonde en lekkere maaltijden. Het ontbijt en het diner vindt plaats bij de groepsaccommodatie, de lunch vindt plaats op het strandpaviljoen. Het onbtijt bestaat uit diverse broodjes, divers beleg, muesli, melk, jus d’orange, fruit en thee. Het diner is elke avond anders en voedzaam zodat kinderen weer helemaal opgeladen kunnen beginnen aan de volgende dag. Wij houden rekening met allergiën en/of dieetwensen, dit kan op het aanmeldingsformulier aangegeven worden.

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Certificeringen

Reddingsbrigade Nederland

Onze coaches zijn opgeleid door Reddingsbrigade Nederland en zijn volwaardig lifeguard. In samenwerking met lokale reddingsbrigades zorgen wij voor een veilige leer –en speelomgeving. Daarnaast onderwijzen onze instructeurs kinderen in het herkennen van stromingen en andere gevaarlijke situaties die zich kunnen voordoen op zee. “Zeekennis” is een belangrijk onderdeel geworden van het surfkamp.

ASI / ISA

Onze surfinstructeurs zijn ISA of ASI gekwalificeerd. Dit zijn twee internationaal erkende opleidingen en worden overal ter wereld toegepast.

Surfbenelux

Quiksilver surfschool is aangesloten bij de Surfbenelux en werkt volgens een leerlingvolgsysteem om elk individu zo persoonlijk mogelijk te kunnen begeleiden. Quiksilver surfschool is vorig jaar gestart met het begeleiden van het talententeam waarbij vier lokale talenten extra worden ondersteund en gecoacht door onze topcoaches.

VeBon & Tüv

Wij zijn als surfschool aangesloten bij de VeBon (Vereniging van Buitensport Ondernemingen Nederland). Dit is de belangrijkste brancheorganisatie voor buitensport ondernemers. VeBon waarborgt de kwaliteit van haar leden door middel van kwaliteitseisen te toetsen van instructeurs, materialen (Tüv) en bedrijfsprocessen.

Reisleiding

Wij stellen zeer hoge eisen aan onze instructeurs en reisleiding. Onze belangrijkste waarde is de veiligheid garanderen van de kinderen die bij ons aan een surfkamp deelnemen. Buiten de certificeringen om, leiden wij instructeurs en assistentes ook intern op. Daarnaast zijn onze instructeurs zeer enthousiast en hebben meerdere jaren ervaren in het begeleiden van kinderen.

 

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

MEER INFO EN RESERVERINGEN